Раціональне та ірраціональне в структурі філософського дискурсу - Глушак, А.С. (Філософські обрії, 2009)
У статті простежуються тенденції розвитку європейської філософської думки як чергування

епох панування раціоналістичних та ірраціоналістичних світоглядних домінант. В статье прослеживаются тенденции развития европейской философской мысли как

чередование эпох господства рационалистических и иррационалистических

мировозренческих доминант. The tendencies of development of European philosophical ideas as changing epochs of

governing rational and irrational dominants are studied in the article.