Професори філософії університету св. Володимира як фундатори київської педагогічної освіти - Мозгова, Н.Г. (Філософські обрії, 2009)
Стаття присвячена освітянській діяльності професорів філософії Київської духовної

академії та Університету Св. Володимира ХІХ ст.: Ор. Новицького та С. Гогоцького. Статья посвящена образовательной деятельности профессоров философии Киевской

духовной академии и Университета Св. Владимира в ХІХ в.: Ор. Новицкого и С. Гогоцкого. The article is devoted to Educational work of two professors of philosophy in Kyiv Cleric

Academy and in Snt.Volodymyr University in ХІХ century: Or. Novytskyi, S.Gogotskyi.