Соціально-філософський аналіз історії як реального процесу - Кравченко, П.А. (Філософські обрії, 2009)
Рецензія на книгу: А.І.Мельник. Історія як предмет соціально-філософської рефлексії (український дискурс на рубежі століть).— Чернігів: ЧДІЕіУ; Київ: Інститут вищої освіти НАН України, 2008. — 360 с.