Логіка виникнення концепту «цивілізація» у філософії історії А.Тойнбі - Вощенко, В.Ю. (Філософські обрії, 2009)
Дана стаття присвячена проблемі формування концепту «цивілізація» у філософському

вченні А.Тойнбі. У роботі зміст поняття «цивілізація» подається у контексті концепцій
соціокультурного розвитку людства. В данной статье исследуется проблема формирования концепта «цивилизация» в

философском учении А.Тойнби. В работе содержание понятия «цивилизация» подаётся
в контексте концепций социокультурного развития человечества. The article in question deals with the development problem of the concept «civilization» in the

philosophical point of view of Arnold Joseph Toynbee. In the work under discussion the notion

civilization` is presented within the context of the conception of social and cultural development

of humanity.