Обґрунтування типології онтологічних концепцій - Дуцяк, І.З. (Філософські обрії, 2009)
Виконано аналіз наявних класифікацій онтологічних концепцій, а також змісту онтологічних концепцій. На цій підставі виділено низку ознак онтологічних концепцій, які доцільно взяти основами поділу під час побудови їх класифікації. Обґрунтовано послідовність використання основ поділу під час побудови класифікації онтологічних концепцій. Актуалізовано поняттєвий апарат, необхідний для побудови класифікації та віднесення тих чи інших онтологічних концепцій до відповідних їм рубрик класифікації. Выполнен анализ классификаций онтологических концепций, а также сожержания онтологических концепций. На этом основании выделен ряд признаков онтологическихконцепций, которые целесообразно взять основаниями деления в процессе построения их классификации. Обоснована последовательность использования оснований деленияв процессе построения классификации онтологических концепций. Актуализирован понятийный аппарат, необходимый для построения классификации и отнесения тех или иных онтологических концепций к соответствующим рубрикам классификации. The analysis of present classifications of ontological conceptions is executed, and also to matter of ontological conceptions. The row of signs of ontological conceptions which it is expedient to take foundations of division during the construction of their classification is selected on that ground. The sequence of the use of foundations of division during the construction ofclassification of ontological conceptions. A concept vehicle, necessary for the construction of classification and taking of those or other ontological conceptions to the proper them headings of classification, is grounded.