Образ козацького полковника періоду Хмельниччини як учасника державотворення в новітній українській історіографії - Радько, П. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті в історіографічному контексті розкривається образ козацького полковника періоду Визвольної війни українського народу середини ХVІІ століття. Особлива увага звертається на його функціональну роль як учасника державотворчого процесу. В статье в историографическом аспекте раскрывается феномен казацкого полковника периода освободительной войны украинского народа средины ХVІІ века. Основное внимание обращено на его функциональную роль как участника государственного строительства. In the article is considered in historiographical context the phenomenon of Cossack colonel of liberate war of Ukrainian nation of XVII century. Main attention is paid to functional role as a national construction.