Ворог мого ворога – мій друг, або ідея польсько-перської співпраці в середині XVI – середині XVII ст. - Пилипенко, В. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Стаття присвячена ідеям антитурецької коаліції Речі Посполитої та Перської держави в середині XVI – середині XVII ст. Розглянуто шляхи поширення в Речі Посполитій інформації про Персію, визначено причини невдачі таких проектів. Статья посвящена идеям антитурецкой коалиции Речи Посполитой и Персидского государства в середине XVI – середине XVII вв. Рассмотрено пути распространения в Речи Посполитой информации о Персии, определены причины нереализованности этих проектов. The article is dedicated to the ideas of antiturkish caolotion of Polish-Lithuanian Commonwealth and Persia in the middle of the XVI – the middle of the XVII c. The ways of expansion of information about Persia in Polish-Lithuanian Commonwealth are under analysis. The reasons of their failure are distinguished.