Вплив мікробних пестицидів на санітарний стан ґрунту - Омельянець, Т.Г.; Головач, Т.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Встановлено, що інтродуковані у ґрунт у значній кількості бактерії, які є діючою основою інсектицидних біопрепаратів, не впливають на процеси мікробного самоочищення і санітарний стан ґрунту. Отримані результати показують, що немає необхідності у розробці гігієнічних нормативів для препаратів на основі Bacillus thuringiensis при використанні їх у рекомендованих нормах витрат. Установлено, что интродуцированные в почву в значи-тельном количестве бактерии Bacillus thuringiensis, являющиеся действующей основой инсектицидных биопрепаратов, не влияют на процессы микробного самоочищения и санитарное состояние почвы. Полученные результаты показывают, что нет необходимости в разработке гигиенических нормативов для препаратов на основе Bacillus thuringiensis при использовании их в рекомендованных нормах расхода. It was established, that introduced in soil in considerable number bacteria Bacillus thuringiensis, an acting base of pesticide biopreparations, had not influenced on the processes of the microbial autopurification and sanitary condition of soil. The results obtained had shown that there is no need to develop hygienic standards for preparations on the basis of Bacillus thuringiensis when using them in recommended application rate.