Дискурсивна легітимація партнерської етики та екологічні перспективи - Карпенко, К.І. (Філософські обрії, 2009)
У статті обґрунтовується можливість постійно діючого суспільного дискурсу з екологічних проблем, який може стати основою побудови системи соціального партнерства, що враховує також і природні квазі-суб’єкти. Таким чином реалізується потреба моральної легітимації економічної і науково-технічної діяльності. В статье обосновывается возможность постоянно действующего общественного дискурса по экологической проблеме, который может стать основой построения системы социального партнерства, которая включает также и природные квази-субъекты. Таким образом реализуется потребность в моральной легитимации экономической и научно-технической деятельности. In the article it has been proved the possibility of the regularly acting discourse on ecological problem, which could become a base for creation of the social partner system, which includes also the natural quasi-subjects. In such way the need of the moral legitimation of the economical and scientific and technical activity is realized.