Глобалізаційні виклики життєвотворчій функції освіти - Джура, О.Д. (Філософські обрії, 2009)
Аналізуються виклики до освіти, обумовлені процесом світової глобалізації, та відповіді на них технологіями реформ останньої. Зокрема її модернізації. Анализируются вызовы к образованию, обусловленные процессом мировой глобализации, и ответы на них технологиями реформ последней. В частности её модернизации. The fights towards education are analyzed and defined by the process of world globalization. The answers to the by the technologies of the globalization reforms are depicted.