Творчість Климента Смолятича як парадигма філософствування в духовній культурі Давньої Русі - Лозова, Т.А. (Філософські обрії, 2010)
У статті зроблена спроба розкрити сутність давньоруських уявлень про філософію опосередковано через образи її носіїв. Для реалізації даної мети ми звернулися до творчості руського книжника Климента Смолятича. В статье сделана попытка разкрыть сущность древнерусских представлений о философии опосредовано через образы ее носителей. Для реализации данной цели ми обратились к творчеству русского книжника Климента Смолятича. The article deals with exploring essence of Old Rus notions about philosophy through images and their bearers. To pursuit this task we applied to works of Old Rus scriber Klyment Smoliatych.