Земля і всесвіт у теологічній концепції Ісидора Севільського - Цебрій, І.В. (Філософські обрії, 2010)
У статті аналізується теологічна концепція вестготського вченого VІІ століття Ісидора Севільського, який заклав основи європейського енциклопедизму та антропоморфного бачення світу, його розуміння незримої сутності Землі і Всесвіту. В статье анализируются теологическая концепциявест-готского ученого VІІ века Исидора Севильского, который заложил основы европейского энциклопедизма и антропоморфного видения мира, понимание им незримой сущности Земли и Вселенной. The article is focused on the analysis theology conception of the academic degree VІІ century Isidor from Sevilia, which lay a foundation European encyclopedias and living vision peace, under invisible essence Planet and Universe.