Симетрія в сучасних фізичних теоріях: філософський аспект - Владленова, І.В. (Філософські обрії, 2010)
У статті аналізується принцип симетрії, який покладено в основу сучасних фізичних теорій. Симетрія виявляє взаємозв'язок фізичних законів, спрощує розуміння складних процесів, що протікають у мікросвіті. В статье анализируется принцип симметрии, который лежит в основе современных физических теорий. Симметрия обнаруживает взаимосвязь физических законов, упрощает понимание сложных процессов, протекающих в микромире. Principle of symmetry is analyzed in the article. Principle of symmetry is underlaid modern physical theories. Symmetry explains intercommunication of physical laws, simplifies understanding of difficult processes in mikro-world.