Інтелектуально-творча суть освітніх інновацій - Тимошенко, О.І. (Філософські обрії, 2010)
Сучасні освітні інновації розглядаються як технології інтенсифікації навчання, що здійснюються не скільки за рахунок збільшення знань, скільки за рахунок активізації та мотивації самостійної пізнавальної діяльності. Ак-тивна самостійна пізнавальна діяльність в них виступає рушійною силою інтелектуального та професійного зро-стання особистості, а розвинений інтелект — передумовою успішного навчання. Современные научные инновации рассматриваются как технологи интенсификации образования, которое осуществляется не сколько за счет увеличения знаний , сколько за счет активации и мотивации самостоятельной познавательной деятельности. Активная самостоятельная познавательная деятельность в них выступает движущей силой интеллектуального и профессионального роста личности, а развитый интеллект — предисловие успешного образования. Modern educational innovations are shown as the technologies of educational intensifiesfulfilled not only by means of knowledge also by means of activeness and motivationof self creating and self educational activity. Active self educational creativity is given as the powerful force of intellectual and professional growth of the personality and the developed intellect is shown as the first stage of successful studying.