Філософські обґрунтування в емпіричній психології кінця ХІХ — початку ХХ ст. (Г. Еббінгауз) - Гоян, І.М. (Філософські обрії, 2010)
У статті аналізується філософське підґрунтя емпіричної психології кінця ХІХ — початку ХХ століття та власні рефлексії стосовно філософії відомого німецького психолога того часу Г. Еббінгауза. В статье анализируется философское основание эмпири-ческой психологии конца ХІХ — начала ХХ века и собственные рефлексии относительно философии известного немецкого психолога этого времени Г. Эббингауза. In article the philosophical bases of empirical psychology of the end of ХІХ — the beginnings of the XX-th century and own reflexions concerning philosophy of the known German psychologistof that time H. Ebbinghaus.