Антична людина в контексті культури дозвілля - Пантелєєва, І.А. (Філософські обрії, 2010)
У статті аналізується діяльність античної людини в контексті культури дозвілля, визначаються основні умови функціонування цієї діяльності як елемента творчості вільного громадянина, доводиться, що перфомансний дискурс визначає форму інтелектуального дозвілля античної людини. В статье анализируется досуговая деятельность человека в контексте античной культуры, определяются основные условия функционирования досуговой деятельности как элемента творчества свободного гражданина, доказывается, что перфомансный дискурс определяет форму интеллектуального досуга античного человека. In the article human leisure activity in the ancient culture context is analyzed, the basic conditions of leisure activity functioning as creativity element of any free citizen are defined, performance discourse is proved to define the form of intellectual leisure of an antique person.