Інновації: сутність і процес становлення - Руденко, І.М. (Філософські обрії, 2010)
Розглядається проблема інновацій в контексті творчих можливостей особистості. Доводиться, що потреби та умови існування людини є першопричинами нововведень, а традиції — основа становлення інновацій. Креативна діяльність особистості — процес формування інновацій. Рассматривается проблема инноваций в контексте творческих способностей личности. Доказывается, что потребности и условия существования человека есть первопричинами инноваций, а традиции — основа становлення инноваций. Креативная деятельность личности — процес формирования инноваций. The problem of innovations in the context of creative abilities of a person is under consideration in the article. The needs and conditions of a person’s existence are proved to be the foundation of innovations. The author suggests that traditions are basis for innovations. It is also stated that person’s creative activity is the foundation for formation innovations.