«Слово о полку Ігоревім» та політична етика середньовічної доби - Киричок, О.Б. (Філософські обрії, 2010)
У статті реалізована спроба філософського аналізу «Слова о полку Ігоревім». Описується зв’язок етики та політики у «Слові о полку Ігоревім», досіджується рефлектування добра і зла та зв’язок цих рефлексій з політикою середньовічної доби. В статье реализована попытка философского анализа «Слова о полку Игореве». Описывается взаимосвязь этики и политики в «Слове о полку Игореве», исследуется рефлектирование добра и зла, а также взаимосвязь этих рефлексий с политикою средневекового периода. In article was realize attempt of philosophical analysis of “Slovo o polku Igoreve”. Connection of ethics with politics in “Slovo o polku Igoreve” is described. The reflecte of good and bad and connection this reflection with politic of Middle Ages is analyzed.