Альтернативи соціальних змін у сучасній релігійній свідомості в Україні - Сідоркіна, О.М. (Філософські обрії, 2010)
У статті розглядаються особливості релігійної свідомості у неорелігійних рухах, пов’язаних із проявом рис кризових культів, показується їхнє місце у соціокультурному середовищі сучас-ного українського суспільства. Рассматриваются особенности религиозного сознания в неорелигиозных движениях, связанных с проявлением черт кризисных культов, показывается их место в социокультурной среде современного украинского общества. Consider the particular religious consciousness in nontraditional religions associated with the manifestation of the devil of crisis cults, showing their place in the socio-cultural environment of modern Ukrainian society.