Екологістський рух: зміна ціннісного підгрунтя ставлення до природи - Андрос, О.Є. (Філософські обрії, 2010)
Стаття присвячена світоглядно-ідеологічному підґрунтю сучасного екологістського руху, ідеям переходу до «природозгідного» розвитку людства. Висвітлено ідейне поєднання екологізму і «традиційних» політичних ідеологій, «постмодерність» природоохоронних ідей. Статья посвящена мировоззречески-идеологическим основаниям современного экологистского движения, идеям перехода к «природосогласованному» развитию человечества. Отображено идейное объединение экологизма и «традиционных» политических идеологий, «постмодерность» природоохранных идей. The article describes ideological foundations of modern ecologist (environmental) movements and ideas of shift to «environmental» development of mankind, displays ideological unity of Ecologism and «traditional» political ideologies, «postmodern» nature of its ideas.