Перспективи розвитку вітчизняної парогазової технології - Патон, Б.; Долінський, А.; Халатов, А.; Білека, Б.; Костенко, Д.; Письменний, О. (Вісник НАН України, 2009)
У статті викладено основні засади сучасних газотурбінних технологій і послідовно доведено їхні економічні переваги, ретельно проаналізовано передові досягнення відомих світових, українських і російських компаній у цій галузі, а також вказано на певні технічні проблеми подальшого розвитку цього сектору енергетичного машинобудування. Автори статті окреслюють 10-річну перспективу газотурбобудування, визначають місце й основні завдання України для прогресування газотурбінних технологій. The article presents the main principles of the modern gas turbine technologies and consistently proves their economic benefits, provides detailed analysis of the advanced achievements of the famous world, Ukrainian and Russian companies in this sector as well as certain technical issues of power engineering industry further development. Authors of the article outline 10 years prospects of gas turbine engineering, define the place and main objectives of Ukraine to make progress in gas turbine technologies.