Творчий неспокій наукознавця (Валентинові Івановичу Онопрієнку – 70!) - Руженкова, О. (Вісник НАН України, 2009)
У квітні 2009 р. виповнилося 70 років докторові філософських наук, професору, завідувачеві відділу методології і соціології науки Центру досліджень науковотехнічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України Валентинові Івановичу Онопрієнку, творча діяльність якого протягом десятиліть пов’язана з «Вісником Національної академії наук України». Валентин Іванович – відомий наукознавець, історик, дослідник методології та соціології науки, автор понад 400 наукових праць, у тому числі 40 книг. Широка ерудиція в галузі соціогуманітарних і природничих наук дозволяє вченому вправно і реалістично відтворювати історію вітчизняного наукознавства, вплітати її в канву сучасності, представляючи широкому загалу сконцентровану мудрість української наукової еліти.