Методологічні основи Екологічної Конституції Землі - Туниця, Ю.; Семенюк, Е.; Туниця, Т. (Вісник НАН України, 2009)
У статті крізь призму сучасного екологічного імперативу та концепції сталого розвитку розглянуто основні методологічні підходи до створення Екологічної Конституції Землі. Значну увагу приділено проблемі глобальної зміни клімату та імплементації Кіотського протоколу. Проаналізовано роль науки у формуванні та впровадженні ЕКЗ. The key methodological approaches to the World Environmental Constitution creation are reviewed in the light of the modern ecological imperative and steady development concept. An important consideration is given to the problem of global climate change and Kyoto protocol implementation. The role of science in the WEC formation and implementation has been analyzed.