Внесок Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва у розвиток архівної справи в Україні (1910-і рр.) - Федорова, Л.Д. (Архіви України, 2010)
Розглянуто архівну діяльність Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва, спрямованої на формування централізованої системи архівних установ, розробку теоретичних засад архівознавства України, збереження документальних пам’яток. Рассмотрена архивная деятельность Киевского общества охраны памятников старины и искусства, нацеленная на формирование централизованной системы архивных учреждений, разработку теоретических начал архивоведения Украины, сохранение документальных памятников. Here is considered the archival work of the Kiev Society for the Protection of monuments of antiquity and art, aimed at forming a centralized system of archival institutions, the development of theoretical principles of archive work in Ukraine, preservation of documentary attractions.