Вірш Тараса Шевченка "Сон" ("На панщині пшеницю жала") - Шепелюк, В.М. (Архіви України, 2010)
Подано історію написання вірша, його варіанти, редакції, характеристику унікальності документа. Приводится история написания стихотворения, его варианты, редакции, характеристика уникальности документа. A history of the poem, poem`s variants and editor variants, characteristic of this unique document are presented.