До 120-річчя від дня народження корифея української архівістики Віктора Олександровича Романовського (1890–1971) - Мага, І.М. (Архіви України, 2010)
У статті здійснено реконструкцію життєвого і творчого шляху В. О. Романовського, розкрито внесок історика-архівіста у розвиток національної архівознавчої думки та архівної справи, процес становлення централізованої системи архівних установ України. В статье реконструировано жизненный и творческий путь В. А. Романовского, раскрыт вклад историка-архивиста в развитие национальной архи воведческой мысли и архивного дела, процесс становления централизированной системы архивных учреждений Украны. The paper reconstructed the life and creative path of V. A. Romanovskyi, revealed the contribution of the historian-archivist in the development of national arhive thoughts and archival work, the process of establishing a centralized system of archival institutions was stolen.