Документи Державного архіву Полтавської області про участь місцевих військових формувань у бойових діях у серпні–вересні 1941 р. на території Полтавської області - Пустовіт, Т.П. (Архіви України, 2010)
На основі документів державного архіву полтавської області висвітлено історію найбільших місцевих військових формувань краю, їх участь у оборонних боях 1941 р. Зроблено головні висновки щодо причин відступу та значних втрат особового складу цих формувань. На основании документов Государственного архива полтавской области освещены вопросы, связанные с созданием местных военных формирований сводного полка полтавского тракторного училища, Кременчугской дивизии народного ополчения, истребительных батальонов; их участие в оборонительных боях 1941 г. сделаны выводы о причинах отступления и потерях личного состава этих формирований. Based on the documents of the State Archives of Poltava region there is covered the history of the largest local military forces land their part in defensive battles of 1941. Is made greate conclusions on the reasons for the retreat and significant casualties of these formations.