Нацистський апарат управління сільським господарством військової зони України (1941–1943 рр.) - Власенко, С.І. (Архіви України, 2010)
У статті охарактеризовано систему економічного управління, що діяла на території військової зони України в період нацистської окупації 1941–1943 рр. на базі широкого кола документальних матеріалів центральних і обласних архівних установ України досліджено діяльність німецьких та українських допоміжних господарських органів влади в регіоні. В статье охарактеризована система экономического управления, которая действовала на территории военной зоны Украины в период нацистской оккупации 1941–1943 гг. на основании широкого круга документальных материалов центральных и областных архивных учреждений Украины исследовано деятельность немецких и украинских вспомогательных хозяйственных органов власти в регионе. The article is an attempt to characterize the economic system of management, which existed on the territory of a military zone of Ukraine during German occupation in 1942–1943. On the basis of a large amount of documentary materials from central and oblast archive institutions of Ukraine, a study has been made relating to the activities in the region carried out by the German economic bodies and also Ukrainian auxiliary ones.