Початок оперативної розробки “Празького архіву”: (1945–1946) - Боряк, Т.Г. (Архіви України, 2010)
Досліджується початковий етап оперативної розробки сегменту “празького архіву”, переміщеного до УРсР у 1945 р. з Чехословацької Республіки та який належав українському архіву у Чехословацькій Республіці – Українському історичному кабінетові. аналізується політика щодо еміграційних документів, методи та результати цієї роботи в кінці 1945–1946 рр. Исследуется начальный этап разработки сегмента “пражского архива”, перемещенного в УссР в 1945 г. из Чехословацкой Республики и который принадлежал украинскому архиву в Чехословацкой Республике – Украинскому историческому кабинету. анализируется политика в отношении эмиграционных документов, методы и результаты этой работы в конце 1945–1946 гг. The article explores the initial stage of “operational” processing of the segment of the “Prague Archives” that was transferred to the Ukrainian SSR in 1945 from the Czechoslovak Repuvlik and belonged to the Ukrainian archive in the Czechoslovak Republik – Ukrainian Historical Cabinet. The author analyzes policy toward emigre documents, methods and results of this work in the end of 1945–1946.