Біографічні джерела з архіву Оперативного штабу рейхсляйтера Розенберга (1940–1945) - Кашеварова, Н.Г. (Архіви України, 2010)
Подано класифікацію та аналіз біографічних джерел архіву оперативного штабу рейхсляйтера розенберга. Висвітлюються різні за складом та змістом документи: справи особового складу Штабу, як співробітників-німців, так і
представників місцевого населення, що працювало на окупованих територіях,
біографічні розвідки, присвячені радянським діячам політичного життя, науки, культури тощо. Даны классификация и анализ биографических источников архива оперативного штаба рейхсляйтера розенберга. Освещаются различные по составу и по содержанию документы: дела личного состава Штаба, как сотрудников-немцев, так и представителей местного населения, работавших на оккупированных территориях, биографические справки, посвященные советским
деятелям политической жизни, науки, культуры и др. This article is dedicated to the classification and analysis of the biographical resources of the Einsatzstab Reichsleiter Rosenberg (Operational Headquarters of Reichsleiter Alfred Rosenberg). Article highlights documents with various content and structure, including personnel files including German employees, as well as locals who were employed at occupied territories. Curricula Vitae of the prominent Soviet figures of a politics, science, and culture and others, are also classified and analysed.