Розв’язуючи актуальні наукові проблеми міждисциплінарного характеру (Звітує Секція хімічних і біологічних наук НАН України) (Вісник НАН України, 2009)
11 березня 2009 р. Президія НАН України розглянула звіт Секції хімічних і біологічних наук НАН України про підсумки діяльності Секції у 2004–2008 роках. Зі звітною доповіддю виступив віце-президент НАН України, голова Секції хімічних і біологічних наук HAH України, віце-президент HAH України академік HAH України В.Д. Походенко.