Як подолати економічну кризу? (Рекомендації нобеліантів і українські реалії) - Довбенко, М. (Вісник НАН України, 2009)
У статті викладено позицію економістів-лауреатів Нобелівської премії щодо теоретико-методологічного обґрунтування виходу окремої країни з глибокої депресії. У світлі їхніх порад здійснено порівняльний аналіз основних антикризових заходів урядів розвинених держав та України. З урахуванням проведеного аналізу та нинішніх українських реалій запропоновано комплекс дій, спрямованих на подолання економічної кризи. The article presents the opinion of economists — Nobel Prize-winner laureates regarding theoretical and methodological justification of individual country deep recession overcome. In light of their advices, comparative analysis of the main anti-crisis actions of governments of the developed countries and Ukraine has been completed. It is proposed a set of actions aimed at overcoming economic crisis taking into account the completed analysis and current Ukrainian reality.