Нова парадигма лікування хвороб у сучасних умовах життєдіяльності людини - Білокриницький, В. (Вісник НАН України, 2009)
У статті проаналізовано методичні підходи медицини до лікування хворих і доведено необхідність перегляду основних принципів лікування на сучасному етапі розвитку науки і технологій. З’ясовано роль електромагнітного фактора в трансформації фізіологічних процесів у організмі людини в патологічні. Окреслено нові методи діагностики, лікування та профілактики хвороб. The article provides analysis of medicine methodical approaches in patients treatment and proves the necessity to revise the main principles of medical treatment at the modern stage of science and technologies development. The effect of electromagnetic factor in transformation of physiological processes in human body is made clear. New methods of disease diagnostics, treatment and prevention are presented.