Об’єднання зусиль з метою розвитку нанотехнологій (Вісник НАН України, 2009)
Документи: 1) Постанова Президії НАН України "Щодо створення Міжнародного інноваційного центру нанотехнологій СНД".
2) Рекомендации организационно-информационного форума «Создание Международного инновационного центра нанотехнологий СНГ».
3) Соглашение о сотрудничестве в создании Международного инновационного центра нанотехнологий стран СНГ.
4) Постанова Президії НАН України "Про Угоду про співробітництво Міжнародної асоціації академій наук і Російського наукового центру «Курчатовський інститут».
5) Соглашение о сотрудничестве Международной ассоциации академий наук и Российского научного центра «Курчатовский институт»