Віртуозний експериментатор (З нагоди 110-річчя від дня народження Сергія Едуардовича Фріша) - Завілопуло, А.; Шпеник, О. (Вісник НАН України, 2009)
Цьогоріч з-поміж ювілейних дат, відзначених українськими науковцями, зокрема представниками Ужгородської школи фізиків, значиться 7 червня 2009 року, коли виповнилося 110 років від дня народження відомого фізика-спектроскопіста, видатного педагога, засновника та керівника першої в СРСР кафедри оптики, професора Ленінградського університету, члена-кореспондента АН СРСР Сергія Едуардовича Фріша.