Взаємодія функціонально-семантичного поля альтернативності з іншими польовими утвореннями (на матеріалі англійської мови) - Склярова, Н. (Вісник НАН України, 2009)
У статті на матеріалі сучасної англійської мови сформульовано лаконічну характеристику функціонально-семантичного поля альтернативності і досліджено його взаємодію з іншими польовими утвореннями. Доведено, що ця синтагматична взаємодія в зв’язаних категоріальних ситуаціях відображає закономірні зв’язки між фундаментальними властивостями навколишнього світу, що становлять змістову основу відповідних полів. The article presents laconic description of functional and semantic field of alternativeness, study of its interaction with the other field formations based on the modern English language material. The syntagmatic interaction in the linked categorical situations is proved to reflect natural relations between fundamental properties of surrounding world that make meaningful basis of the appropriate fields.