Властивості нових штамів бактерій-антогоністів фітопатогенних мікроміцетів - Шерстобоєва, О.В.; Чайковська, В.В.; Чабанюк, Я.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Виділено нові штами бактерій роду Pseudomonas з анти-фунгальними властивостями, які не володіють бактеріоста-тичною дією щодо виробничих штамів азотфіксувальних, фосфатмобілізувальних бактерій, продуцентів речовин фітогор-мональної дії, що дозволить використовувати їх при комплексній інокуляції. Выделены новые штаммы бактерий рода Pseudomonas с антифунгальными свойствами, которые не обладают бакте-риостатическим действием по отношению к производственным штаммам азотфиксирующих, фосфатмобилизирующих бактерий, продуцентам веществ фитогормонального действия, что позволит использовать их при комплексной инокуляции. The new bacterial stains from Pseudomonas genus with antifungal properties were allocated. It was shown that isolated strains do not possess bacteriostatistic action in relation to the industrial stains of nitrogen fixing and phosphorus-mobilizing bacteria, producers of phytohormonal-like substances that all together allow their use at complex inoculation.