Продуктивність цукрових буряків під впливом інокуляції, макро- і мікроелементів та гербіцидів - Дерев’янський, В.П.; Власюк, О.С.; Грищук, З.В.; Трофимчук, С.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Вивчали вплив внесених у ґрунт при посіві цукрового буряку торф’яних гранул, насичених суспензією консорціуму бактерій Bacillus mucilaginosus С-3+Bacillus subtilis 100 та Bacillus mucilaginosus С-3+Bacillus subtilis 33, а також обробки посівів Хетоміком і Еколистом новим на фоні ґрунтового та післясходового застосування гербіцидів на ріст і розвиток цієї культури. Виявлено ефективні композиції, які дозволяють підвищити продуктивність коренеплодів і вихід цукру з одиниці площі. Изучали влияние внесения в почву при посеве сахарной свеклы торфяных гранул, насыщенных суспензией консорциума бактерий Bacillus mucilaginosus С-3 + Bacillus subtilis 100 и Bacillus mucilaginosus С-3 + Bacillus subtilis 33, а также обработки посевов препаратами Хетомик и Эколист новый на фоне почвенного и послевсходового применения гербицидов на рост и развитие этой культуры. Выявлены эффективные композиции, которые позволяют увеличить продуктивность корнеплодов и выход сахара с единицы площади. The infl uence of application at soil of peat granules saturated with the suspension of bacteria Bacillus mucilaginosus C-3 + Bacillus subtilis 100 and Bacillus mucilaginosus C-3 + Bacillus subtilis 33 at sowing of sugar beet, as well as subsequent plants treatment with Hetomik and Ekolist new preparations on various herbicide backgrounds on growing and development of given culture was studied. Efficient compositions effecting root productivity and sugar output from unit area were revealed.