Характеристика мікробного угруповання осадів стічних вод і продуктів їх переробки та оцінка функціональної спрямованості мікробіоти - Дишлюк, В.Є. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Представлено результати досліджень чисельності мікроорганізмів окремих еколого-трофічних груп в осадах стічних вод Бортницької станції аерації ВАТ АК «Київводоканал» і продуктах їх переробки та оцінки функціональної спрямованості мікробіоти. Показано, що за мікробіологічними показниками осади стічних вод та нові види органо-мінеральних добрив на їх основі придатні для удобрення сільськогосподарських культур. Представлены результаты исследования численности микроорганизмов отдельных эколого-трофических групп в осадках сточных вод Бортничской станции аэрации ОАО АК «Киевводоканал» и продуктах их переработки, а также оценки функциональной направленности микробиоты. Показано, что по микробиологическим показателям осадки сточных вод и новые виды органо-минеральных удобрений на их основе пригодны для удобрения сельскохозяйственных культур. Estimation of microorganisms’ quantity of certain ecotrophic groups in sediments of waste waters of Bortnitskaya aeration station of OSC SC «Kyivvodokanal» and their treatment products, as well as estimation of microbiota’s functional orientation were conducted. It was shown that waste water sediments and new kind of organic-mineral fertilizers on their basis by microbiological indices are suitable fro their use at agriculture.