Облік та збереження музейних предметів в етнографічному відділі Волинського науково-дослідного музею (1920-1931 рр.) - Рябчикова, Ф. (Архіви України, 2009)
На основі аналізу документів етнографічного відділу волинського науково-дослідного музею

досліджено основні складові, зміст та особливості облікування і збереження музейних предметів,

визначено умови, недоліки та перешкоди щодо проведення належного впорядкування музейного

зібрання. На основе анализа документов этнографического отдела волынского научно-исследовательского

музея проведено исследование основных составляющих, сущности, особенностей учета и

сохранения музейных предметов, определены условия, недостатки и преграды в проведении

надлежащего упорядочивания музейного собрания. The main components, scope, content and features of the register and storage of museum pieces are

studied, and the terms, shortcomings and obstacles preventing from the adequate arrangement of

museum collection are specified on the basis of an analysis of the documents available at the

Ethnographic Department of Volyn’ Research Museum.