Історія архівної служби МВС України - Платонова, Н. (Архіви України, 2009)
Стаття є результатом комплексного дослідження історії становлення й розвитку архівної служби МВС України, її місця в системі державних архівів та у контексті розвитку архівної справи в СРСР та
Україні. На підставі архівних документів, котрі вперше залучаються до наукового обігу, висвітлено основні тенденції розвитку архівної справи в силовому відомстві, передумови створення закритих відомчих архівів та причини знищення цінних архівних документів. Статья является результатом комплексного исследования истории становления и развития
архивной службы МВД Украины, ее роли в системе информационных ресурсов государства. На основании архивных документов определены основные тенденции развития архивной службы
силового министерства, предпосылки создания закрытых архивов и причины потерь ценных
архивных документов. The thesis is a first complex research on a history of formation and development of archival service in Ministry of Internal Affairs, its place in the State archives system and in development complex of archive
business in USSR and Ukraine. The main tendencies of archive service development, the reason of close archives creature and the cause of destruction of important archival documents are showed in virtue of
archival documents, that were put into science operation at first.