"Провісники свободи, державності і демократії": документи Народного Руху України у фондах ЦДАГО України - Лозицький, В. (Архіви України, 2009)
Повідомлення містить характеристику складу і змісту документів про народний рух України, які зберігаються в ЦДАГО України, історію формування фонду НРУ, огляд збірника документів, підготовленого співробітниками архіву до 20-ї річниці руху, а також текст стенограми одного із засновників народного руху України В. Яворівського. Сообщение содержит характеристику состава и содержания документов о народном движении Украины, которые хранятся в ЦГАОО Украины, историю формирования фонда НДУ, обзор сборника документов, подготовленного сотрудниками архива к 20-летию НДУ, а также текст стенограммы одного из основателей народного движения Украины В. Яворивского. The paper contains the characteristic of structure and the maintenance of documents on People’s Movement of Ukraine (PMU) preserved in the Central State Archives of Public Organizations Ukraine, history of formation of PMU fund, the review of the collection of the documents prepared by employees of archive to the 20th anniversary of People’s Movement of Ukraine, and also the text of the shorthand report of one of founders of People’s Movement of Ukraine V.Yavorivskyi.