Іван Федорович Курас – архівіст - Пиріг, Р. (Архіви України, 2009)
У статті висвітлено багатогранну діяльність видатного українського вченого, організатора науки, політичного і державного діяча, академіка Івана Федоровича Кураса, який усе свідоме життя пов’язав з архівами. В статье освещена многогранная деятельность выдающегося украинского ученого, организатора науки, политического и государственного деятеля, академика ивана Федоровича Кураса, который всю сознательную жизнь связал с архивами. Article reflects manysided activity of the outstanding Ukrainian scientist, the organizer of science, politician and statesman, academician Ivan F. Kuras, who all his conscious life has connected with archives.