Міністерство фінансів УНР (за документами Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України) - Петрук, О. (Архіви України, 2009)
У статті проаналізовано комплекс документів фонду міністерства фінан-сів УНР періоду директорії, який зберігається у ЦДАВО України. висвітле-но історію надходження документів фонду до ЦДАВО України, діяльність та структуру міністерства, фінансову політику директорії. Зокрема, описуються функції підрозділів міністерства, історія друкування грошових знаків, зазначені міністри та тимчасово керуючі міністерством. В статье проанализирован комплекс документов фонда министерства финансов УНР периода директории, который хранится в ЦГАВО Украины. описано историю формирования фонда, деятельность и структуру министерства, финансовую политику директории, а именно, описываются функции структурных подразделений министерства, история печатания украинских денежных знаков, указаны министры и временные управляющие министерством. The article analyses the complex of documents of the Ministry of Finance of Ukrainian Peoples’ Republic in the period of Dyrectoria rule. The work contains reconstruction of the structure and describes the history of the ministry.