Заповіти львівських міщан XVII ст. - Кочеркевич, Я. (Архіви України, 2009)
Тестамент – це важливе історичне джерело для досліджень світогляду, родинних взаємовідносин, побуту, матеріального становища львівських міщан XVII ст. публіковані заповіти містять найповніший типовий для згаданих документів формуляр та інформативні розповіді тестаторів про родину і своє життя. Тестамент – важный исторический источник для изучения мировоззрения, быта, материального положения семей львовских мещан XVII в. публикуемые завещания максимально полно воссоздают типичный для упомянутого вида документов формуляр и содержат информативные свидетельства тестаторов о семье и истории их жизни. The testament is an important historical source for the research of the family relation of the 17th century Lviv citizens, their outlook, life mode and tangible wealth. The published testaments contain the most representative scheme for abovementioned document’s inner structure and rich infor-maition aboutestator’s family and their life.