"Архіви України": проблеми створення та функціонування друкованого видання (1947 – початок 1990-х рр.) - Ковтун, М.В. (Архіви України, 2009)
Розглядаються проблеми створення журналу, його історія, зміст, особливості та недоліки. Значну увагу приділено роботі редколегій та редакцій журналу. Рассматриваются проблемы создания журнала, его история, содержание, особенности и недостатки. Большое внимание уделено работе редколегий и редакций журнала. Examines problems of creation of magazine, his history, maintenance, features and failings. Considerable attention is spared work of editorial boards and redakiy magazine.