Універсал гетьмана Івана Самойловича охочекомонному полку Якова Павловського скласти присягу на вірність новому царю Петру Олексійовичу - Каменєва, С.А. (Архіви України, 2009)
Подається коротка біографічна довідка гетьмана І. Самойловича, опис подій, археографічний опис та характеристика унікальності документа. Приводится краткая биографическая справка гетмана И. Самойловича, описание событий, археографическое описание и характеристика уникальности документа. The article is devoted to Biography of Hetman Ivan Samoilovych, description of events, archeological description and unique characteristics of the document.