До історії створення Національного архіву Сполучених Штатів Америки - Левченко, Л.Л. (Архіви України, 2009)
У статті, присвяченій 75-й річниці Національного архіву і Адміністрації документації Сполучених Штатів Америки (NARA), висвітлено основні етапи розвитку NARA, проаналізовано структуру, систему і мережу архівних установ, що йому підпорядковані. В статье, посвященной 75-й годовщине Национального архива Соединенных Штатов Америки (NARA), рассматриваются основные этапы истории NARA, структура, система и сеть архивных учреждений, подчиненных Национальному архиву. The article is dedicated to 75-th anniversary of the US National Archives and Records Administration (NARA). It is a complex research on history of formation and development of archival federal service in the United States of America, structure, system and network of the archival establishments, which are subordinated of NARA, outlines the amounts and the themes of archival funds.