Козацька мати (до 90-річчя від дня народження О.М.Апанович) - Мицик, Ю.А. (Архіви України, 2009)
Розглядається життєвий і творчий шлях видатної дослідниці історії України О. М. Апанович, підкреслюється велике значення її наукових праць та громадської діяльності. Розглядається життєвий і творчий шлях видатної дослідниці історії України О. М. Апанович, підкреслюється велике значення її наукових праць та громадської діяльності. The article is devoted to an outstanding researcher of history of Ukraine AM Apanovych`s life and work and described the importance of her scientific works and community activities.