До історії публічного нотаріату у Львові XVI ст.: процедура призначення та присяги - Петришак, Б.І. (Архіви України, 2010)
Публічний нотаріат становив вагоме політичне та культурне явище на західноукраїнських землях XIV–XVI ст. Публікація документа призначення та
присяги публічного нотарія містить цінну інформацію про коло осіб, які мали
право номінувати нотаріїв, про основні права та обов’язки нотарія, сферу його
повноважень та діяльності. Публичный нотариат представлял собой весомое политическое и культурное явление на западноукраинских землях XIV–XVI вв. Публикуемый документ
назначения и присяги публичного нотария содержит ценную информацию о
круге лиц, которые имели право номиновать нотариев, о главных привилегиях
и обязательствах нотария, сфере его полномочий и деятельности. Public Notary was an important political and cultural phenomenon in Western
Ukraine XIV–XVI century. There is a publication of the appointment and oath
documents of public notary, that provides valuable information on the some persons
who were entitled to nominate notaries, about basic rights and obligations of them,
the scope of its powers and activities.